Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πατρών Χρυσόστομος "Ο Ελληνικός λαός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα σύμβολά μας"

 


Για το θέμα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιου χώρους, τοποθετήθηκε χθες με δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το «Achaia» μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρώ ότι τόσο οι άρχοντες εξουσίας της χώρας μας όσο και οι πολίτες της Ελλάδας θα επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό που αρμόζει στα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα».
«Άποψή μου είναι, ότι τα σενάρια περί απομάκρυνσης των θρησκευτικών μας συμβόλων από οργανισμούς, υπηρεσίες και σχολεία είναι εκ του πονηρού και αυτό το πιστεύω ακράδαντα», συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος.
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Πατρών τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ελληνικός λαός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα σύμβολά μας και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει κάποιοι να μας απομακρύνουν από αυτά, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας».
Τέλος, να αναφερθεί, ότι ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα», χωρίς όμως να αποκλείει να τεθεί το θέμα στο μέλλον.

Αιμίλιος Πολυγένης
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου