Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρτα Πολίτη (και κάθε προάγγελός της ). Υπάρχουν ερωτήσεις που μόνο η καρδιά μας μπορεί να δώσει απαντήσεις

Αναμετάδοση από Ορθόδοξο Παρατηρητήριο


Μας γράφει ένας εν Χριστώ αδελφός μας;

Σκέφτομαι να υπογράψω ηλεκτρονικά ή γραπτά την άρνηση παραλαβής της κάρτας
του πολίτη (πρωτοβ. π. Σαράντη), για λόγους ορθόδοξης αντίρρησης
συνειδήσεως.

Ηθελα να σας ρωτήσω :
1) τί νομική κάλυψη τυχόν έχουν οι αντιρρησίες (συνήγορος πολίτη ? , άλλος
φορέας)
2) πώς θα συναλασσόμαστε χωρίς την κάρτα
3)αν είσαι δημόσιος υπάλληλος είσαι υποχρεωμένος νά την παραλάβεις ;;
4) να τηλεφωνήσω στόν συνήγορο τού πολίτη ;

Κάθε μέρα μας τίθενται δεκάδες  παρόμοια ερωτήματα .Όλα  εκφράζουν αυτό που ο απλός λαός περιγράφει με την φράση "ναι μεν αλλά...".
 Ερ. τί νομική κάλυψη τυχόν έχουν οι αντιρρησίες (συνήγορος πολίτη ? , άλλοςφορέας)
Η "Πρωτοβουλία  Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"  δεν είναι μέλη μιας λέσχης ή έστω μιας οργάνωσης  που θα μπορούσε να παράσχει νομική "φροντίδα" σε όσους την χρειαστούν .Κάτι τέτοιο  θα μπορούσε  ενδεχομένως να προσφέρει  μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος  η οποία όμως δεν δείχνει προς το παρόν να ενδιαφέρεται για αυτό  το μείζον  ποιμαντικό και κοινωνικό ζήτημα.Ο "συνήγορος του πολίτη" πολύ φοβόμαστε ότι κάτω απο την πίεση  της κυβέρνησης, μάλλον θα λειτουργήσει ως  "συνήγορος του διαβόλου",εξ΄άλλου  ήδη εδώ και μέρες  έλαβε το "χρίσμα" απο την κυβερνώσα παράταξη  και θα κατέβει  στις επόμενες   "Καλλικράτειες" εκλογές ως υποψήφιος στηριζόμενος
απο αυτήν.
Σε ότι αφορά την ερώτηση "πως θα συναλλασσόμεθα χωρίς την κάρτα" η απάντηση που θα έδινε  ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ήταν απλή και λακωνική  : "Δεν θα μπορείς να πραγματοποιείς συναλλαγές".
Είναι δηλαδή σαν να λέμε:  "ο Άγιος Ιωάννης  όταν  έγραφε την Αποκάλυψη σοβαρολογούσε;".

Στην ερώτηση αν   οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι  υποχρεωμένοι να την παραλάβουν,  η προφανέστατη  απάντηση είναι "Ναι όλοι μηδενός εξαιρουμένου θα είναι υποχρεωμένοι  εκ του νόμου να παραλάβουν την κάρτα συναλλαγών και αργότερα την κάρτα του πολίτη".

Ίσως ακόμα και πολλοί εξ ημών των πιστών  να  μην έχουν καταλάβει την σοβαρότητα  της κατάστασης και να νομίζουν  ότι όταν ο π. Σαράντης   μιλάει για "σημεία των καιρών" που μερικοί δεν  θέλουν να τα αναγνωρίσουν, διακατέχεται ενδεχομένως απο ένα είδος  "ζηλωτισμού"  ή ότι υπερβάλλει.
Μακάρι αγαπητοί μου αδελφοί να ήταν έτσι και να είχαν άδικο ο Γέροντας Παϊσιος ,ο π. Σαράντης  και δεκάδες άλλοι Ιερείς και Αγιορείτες  Ιερομόναχοι  πνευματικοί. Μακάρι να  είχαμε  αποκαταστήσει τη σχέση μας με τον Θεό και απελευθερωμένοι απο τα  πάθη  και τις αμαρτίες  να βαδίζαμε σε πορεία μετανοίας. Τότε σίγουρα  για το μόνο που θα ανησυχούσαμε  θα ήταν μη τυχόν και απωλέσουμε  την ψυχή μας και στερηθούμε  αιωνίως τη χαρά της  Αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Η συλλογή υπογραφών που ξεκίνησε μετά την διαβίβαση της σχετικής επιστολής  του π. Σαράντη Σαράντου προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο αλλά και  προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει συσπειρώσει  πολλούς πιστούς, των οποίων η    δεδηλωμένη προαίρεση και η κοινή προσευχή  ευχόμαστε ότι  θα φέρει  συν Θεώ  αποτελέσματα.
Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας ως  βαπτισμένοι  Χριστιανοί ενώπιον του Θεού και ως  δημοκρατικοί Έλληνες πολίτες ενώπιον της πολιτείας και ενώπιον κάθε αρμόδιας  κοσμικής  ή εκκλησιαστικής αρχής και αν είναι  θέλημα του  Θεού  τότε ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.

Αν πάλι  ο Θεός εξ΄αιτίας της αμετανοησίας μας και της χλιαρότητάς μας επιτρέψει να δοκιμασθούμε  ως λαός ,τότε ας είμαστε προετοιμασμένοι  πνευματικά ώστε εκείνες τις δύσκολες ώρες με την βοήθεια του Θεού  να μην λυγίσουμε  και χάσουμε άπαξ δια παντός την ψυχή μας.
Αυτό που έρχεται δεν είναι όπως έχουμε  πεί ο "γάμος  με τον αντίχριστο" δηλαδή το "Χάραγμα" αλλά ο αρραβώνας  και η πρώτη δέσμευση  μαζί του πράγμα που σημαίνει  ότι με την παραλαβή της κάρτας ήδη θα έχουμε  προσκυνήσει την παγκόσμια εξουσία του  και ας μην  του έχουμε "φιλήσει τα πόδια".

Τι μας ζητάνε  οι αντίχριστες δυνάμεις σήμερα;
Να αρνηθούμε ευθέως τον Χριστό;
Να σφραγισθούμε στο μέτωπο ή στο χέρι  με το σύμβολο του ονόματός του αντιχρίστου;
Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Εκκλησία;
Να μην κάνουμε τον Σταυρό μας;
Όχι τίποτε από όλα αυτά δεν μας ζητούν  σήμερα οι αντίχριστοι εργολάβοι της  "παγκόσμιας κυβέρνησης".
Το μόνο που θέλουν από μας είναι να πούμε το "ναί" στο  "συνοικέσιο"  και να  πετάξουμε ως άχρηστα στα σκουπίδια τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου  δείχνοντας  έτσι στον Δημιουργό μας ότι δεν Τον υπολογίζουμε ,ούτε  νοιώθουμε καμία ευγνωμοσύνη  για την Σταυρική θυσία  του Υιού Του και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
Αυτό θα συμβεί  στην πραγματικότητα αν  υποχωρήσουμε  στον εκβιασμό και παραλάβουμε τις  χειροπέδες της  παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (κάρτα συναλλαγών,κάρτα του πολίτη).

Ο π. Σαράντης  εδώ και καιρό  μας προτρέπει να κάνουμε κάθε πρωί ένα κομποσκοίνι  των εκατό κόμπων λέγοντας  την περιεκτικώτερη όλων προσευχή  "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον  αμαρτωλό".Σε κείμενό του  (Εἰς τάς ἀπαρχάς τῆς ἡμέρας. π.Σαράντης Σαράντος)  μας εξηγεί γιατί αυτός ο μικρός κανόνας θα λειτουργήσει ως  το καλύτερο τονωτικό και θα μας αφαιρέσει κάθε ίχνος φόβου, απελπισίας, απόγνωσης  και κατάθλιψης.
Προσευχή λοιπόν, μετάνοια και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού ώστε  να μην χάσουμε την ρότα σε αυτή την πορεία προς την Ανάσταση

Με τιμή
"Ο.Π"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου