Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι επιλεκτικές αντιδράσεις κατά του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, και η γενικευμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας.


Γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει από την συνέντευξη που παραχώρησε στο άνδρο της Νέας Εποχής (Μega channel), ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γι΄αυτό βάλαμε και τον ανάλογο τίτλο, Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στο μάτι του κυκλώνα  όπως ήταν φυσικό δέχτηκε τα πυρά από τον εγχώριο και διεθνή Σιωνισμό και αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν.
Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και δεν το περιμέναμε, ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου,[1] και η αντίδραση και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου[2]

Όποιος με σωφροσύνη έβλεπε την συνέντευξη, α)θα έβλεπε  την προσπάθεια διαστρέβλωσης και αναζήτησης μιας αρνητικής δήλωσης κατά του Εβραϊκού λαού, που επιχειρούσαν συνεχώς οι 2 γνωστοί αποδομητές δημοσιογράφοι, με αποκορύφωμα την αθλιότητα της ερώτησης από τον Καμπουράκη προς τον Μητροπολίτη: «είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω, αν ο παγκόσμιος διεθνής σιωνισμός είναι αυτός που αναφέρετε, πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Αδόλφου Χίτλερ»




πατήστε για μεγέθυνση
β)Σε κανένα σημείο της συνέντευξης ο Πειραιώς δεν καταφέρθηκε εναντίον του Εβραϊκού λαού, ούτε κατά προσώπων, αλλά κατά του διεθνούς σιωνισμού, αυτού που μας κυβερνά σήμερα, και αυτού που γευόμαστε στο πετσί μας και στις ζωές των παιδιών μας, τις οποίες υποθήκευσαν μαζί με την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας μας.
Αυτό δηλαδή το οποίο όλοι πλέον ξέρουν είτε σαν Έλληνες, είτε σαν Ιρλανδοί, Πορτογάλλοι, Ισπανοί, Άγγλοι, και γενικά σαν "ευρωπαίοι" πολίτες.
Επίσης το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι χώρες που δέχτηκαν (και δέχονται ακόμη) τα "χάδια" του διεθνούς σιωνισμού, όπως το Ιράκ, (για τα δήθεν πυρηνικά που δεν υπήρξαν ποτέ) το Αφγανιστάν, αλλά και δίπλα μας η κατακρεουργημένη Σερβία.
 Ακόμη περισσότερο όμως και για τόσες δεκαετίες το γνωρίζουν πολύ καλά οι Παλαιστίνιοι, με το αίμα των παιδιών τους, και το αίμα των αμάχων και αναιτίως δολοφονημένων.

Πως λοιπόν ένας ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος, και ένας ορθόδοξος μητροπολίτης χωρίς να εξετάσουν αν ο Πειραιώς αρνήται το λεγόμενο ολοκαύτωμα, και μην προσέχοντας τη διαφοροποίησή του από τον Εβραϊκό λαό, και τα πρόσωπα, καταδικάζουν έναν συν-επίσκοπό τους;

Καταδίκασαν μήπως κάποια από τα παραπάνω που αναφέραμε; Η μήπως καταδίκασαν θέσεις Ραβίνων (Yitzhak Shapira)οι οποίοι σε βιβλία τους απροκάλυπτα ομιλούν για θανάτωση παιδιών μη Εβραίων;
«Αν η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο έναν ισραηλινό, τα παιδιά των παλαιστινίων όχι μόνον πρέπει, αλλά είναι χρέος να δολοφονηθούν γιατί μεγαλώνοντας θα είναι εχθροί του Ισραήλ» [1]

Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος: «Πολλoί εξέχοντες ραβίνοι, συμπεριλαμβανομένων ραβίνος Yithak Ginzburg και ο ραβίνος Yaakov Yosef, συνέστησαν το βιβλίο για τους σπουδαστές και τους οπαδούς τους!!!»
πηγή Εβραϊκή εφημερίδα haaretz.com
Και φωτογραφία μήπως "εξαφανιστεί" η δημοσίευση.
πατήστε για μεγέθυνση

____________________

[1]Η ομογένεια στην Αμερική καταδικάζει τα αντισημιτικά σχόλια του Μητροπολίτη Πειραιώς 
«Η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, προκαθήμενος της οποίας είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, εξέδωσε από την έδρα της στην Νέα Υόρκη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς και εκφράζει την λύπη της για τις «απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί» από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής θεωρεί ότι «τα εκφρασθέντα σχόλια είναι πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα».
Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής λόγια: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στον διαθρησκειακό διάλογο, επιβεβαιώνει τις από μακρού θετικές σχέσεις της με την Ισραηλιτική κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό και θλίβεται μαζί της για τις αντισημιτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές ούτε των αισθημάτων και της στάσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και ανά τον κόσμο, ούτε και του Ελληνικού Έθνους. Τις Άγιες αυτές ημέρες στις οποίες εορτάζεται η ειρήνη και η καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, προσευχόμαστε να υπερισχύσει με τη χάρη και βοήθεια του Θεού ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη»

πηγή Η Φωνή της Αμερικής
____________
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος καταδικάζει τις δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ

[2]«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, από όπου και από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, δεν μπορούν να εκφράζουν την πίστη και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας. Ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε Εβραίος, ενώ κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 αθώων θυμάτων του ολοκαυτώματος. Από τη φάτνη του Θεανθρώπου που ταπεινά γεννάται στην Βηθλεέμ ανατέλλει ελπίδα και φως και όχι φόβος και συνωμοσιολογίες εναντίον του οποιουδήποτε» σημείωσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος κληθείς να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.»

πηγή amen.gr

[1] Συνέδριο υποστήριξης του βιβλίου του ραβίνου Yitzhak Shapira που προτρέπει να δολοφονούνται αθώα παιδιά και οικογένειες, μη Εβραίων

Διαβάστε επίσης και  

Οι επιλεκτικές αντιδράσεις κατά του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, και η γενικευμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στο μάτι του κυκλώνα

Διευκρινιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, σχετικώς με την συνέντευξη του στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου