Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σαββατοκύριακο «πνευματικής πανδαισίας» στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας




Πλούσιο σε εκδηλώσεις, ήταν το Σαββατοκύριακο 18-19/12/2010 για την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας. Οι Εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα ήταν οι εξής:
 
 
α) Το Σάββατο 18/12/2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, χορός σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, απέδωσε Ύμνους Χριστουγέννων υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Καθηγητού κ. Διονυσίου Ηλιόπουλου. 
 
Οι ύμνοι που αποδόθηκαν ήταν : 
1. Η Παρθένος σήμερον. (Κοντάκιον της Εορτής, Ήχος Γ΄). 
2. Αι αγγελικαί προπορεύεσθε δυνάμεις. Εγγίζει ο Χριστός. (προεόρτια στιχηρά των Αίνων Μέλος επείσακτον Ήχος πλ. Β΄). 
3. Υπόδεξαι Βηθλεέμ. (Προεόρτιον Δοξαστικόν Ήχος πλ.Δ΄. 
4. Δεύτε ίδωμεν πιστοί..(Κάθισμα Χριστουγέννων Ήχος Νενανώ) 
5. Καταβασίες Χριστουγέννων και Κυριακής προ Χριστουγέννων : Χριστός γεννάται., Χριστός εν πόλει., Ω Παντεπόπτα των ανάκτων το κλέος.., Μεγάλυντον ψυχή μου..Μυστήριον ξένον. (Ήχος Α΄) 
6. Επεσκέψατο ημάς. (Εξαποστηλάριο της Εορτής Ήχος Γ΄). 
7. Ευφραίνεσθε δίκαοι.Ο Πατήρ ηυδόκησεν. (Στιχηρά των Αίνων Ήχος Δ΄ λέγετος). 
8. Μάγοι Περσών βασιλείς. (Δοξαστικό της Λιτής Ήχος πλ. Α΄) 
9. Μη στύγναζε Ιωσήφ. (Προεόρτιον Δοξαστικόν Ήχος πλ. Α΄). 
10. Η Γέννησή σου. (Απολυτίκιο Ήχος Δ΄) 
 
 
 
Την Θεολογική ερμηνεία των ύμνων έκανε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, Σταυροφόρος Οικονόμος π. Χρίστος Στρουμπάκης.
 
 
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακολούθησε η επίσημη απονομή των πτυχίων και διπλωμάτων των αποφοίτων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ Παύλου ο οποίος έκλεισε την Εκδήλωση τονίζοντας την αξία της υμνολογίας για την πνευματική ωφέλεια των πιστών, καθώς περιγράφουν γεγονότα κοσμοσωτήρια.
 
 
Ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Διονύσιο Ηλιόπουλο και όλους τους Καθηγητές της Σχολής για την ουσιαστική δουλειά που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκε σε όσος παραβρέθηκαν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

β) Την Κυριακή 19/12/2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και τέλεσε το Μνημόσυνο όλων των νέων ανθρώπων της Ιεράς Μητροπόλεως που έχουν κοιμηθεί την τελευταία εικοσαετία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ωφέλεια της προσευχής για τους κεκοιμημένους και πόσο παρηγοριά πρέπει να αισθάνονται οι γονείς αυτή την στιγμή που μετέχουν στο μνημόσυνο των παιδιών τους. 
Ο Χριστός γεννιέται και η έλλειψη σωματικά των παιδιών πονάει περισσότερο στις γιορτινές αυτές μέρες. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βιολογική μας ζωή δεν είναι αιώνια και αθάνατη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Εκκλησίασμα ήταν και παιδιά από το ίδρυμα του Κ.Α.Α.Π. Βούλας όπου μετέβαλαν και πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου.
 
γ) Στις 1.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας τελέσθηκε η επίσημη έναρξη των Διενοριακών Πρωταθλημάτων του Αθλητικού Οργανισμού «Ο 
ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ». 
 
 
Οι Ιερείς Νεότητος, οι Υπεύθυνοι Αθλητικών των Ενοριών και τα παιδιά-αθλητές, προσήλθαν και κατέκλεισαν την αίθουσα. Στην αρχή τελέσθηκε ο Αγιασμός και στη συνέχεια ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και παλιός αθλητής στο Βάδην, ανέλυσε την αξία του αθλητισμού για τον ορθόδοξο Χριστιανό και την νεολαία ειδικότερα.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε την επιτροπή Νεότητος και τα μέλη του Αθλητικού Οργανισμού για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης που γίνεται για πρώτη φορά. 
 
 
Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τους κάλεσε να χαρούν το παιχνίδι και να δημιουργήσουν φιλίες και όχι εχθρότητες και αντιπαλότητες. Ευχήθηκε κλείνοντας να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Δ) Τέλος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας από τις 11.00 π.μ. -1.00 μ.μ., διεξήγαγε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διατηρεί σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας. 
 
 
Δεκάδες πιστοί από όλες τις Ενορίες προσήλθαν να βοηθήσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο τον ασθενή συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη. Η Ιερά Μητρόπολη τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται Ευφρόσυνα Χριστούγεννα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου