Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

H Γέννηση του Κυρίου


Τον καιρό του Καίσαρα Αυγούστου βγήκε διάταγμα να απογραφεί όλη η οικουμένη. Η απογραφή εκείνη ήταν η πρώτη που έγινε, κι ήταν τότε έπαρχος στην Συρία κάποιος Κυρήνιος.

Πήγαιναν λοιπόν όλοι να απογραφούν, ο καθένας στον τόπο της καταγωγής του.
Ανέβηκε κι ο Ιωσήφ από την Ναζαρέτ, πόλη της Γαλιλαίας, στην Ιουδαία, για να απογραφεί στη Βηθλεέμ, την πόλη του Δαβίδ, από την γενεά του οποίου κατάγοταν. Μαζί του είχε και  την Μαριάμ, τη μνηστή του, που κυοφορούσε ήδη τον Υιό και Λόγο του Θεού, και δεν θα αργούσε να γεννήσει.

Στο πανδοχείο δεν υπήρχε θέση. Βρήκαν καταφύγιο λοιπόν σε ένα σπήλαιο- στάβλο ζώων. Εκεί όμως ήρθε η ώρα της Μαριάμ να γεννήσει. Πράγματι, γέννησε το παιδί, το σπαργάνωσε και το ξάπλωσε στο παχνί.
Στην περιοχή εκείνη βρίσκονταν βοσκοί, που έμεναν την νύχτα στην ύπαιθρο και φύλαγαν βάρδιες για το κοπάδι τους. Και να!  Παρουσιάστηκε ξαφνικά σε αυτούς άγγελος Κυρίου, ενώ θεϊκή λαμπρότητα τους τύλιξε με την λάμψη της. Κατατρόμαξαν.


-Μην φοβάστε! τους καθησύχασε ο άγγελος. Σας φέρνω χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει όλον τον κόσμο με χαρά μεγάλη. Γιατί σήμερα, στην πόλη του Δαβίδ, γεννήθηκε για χάρη σας σωτήρας- κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος. Για να τον αναγνωρίσετε, τούτο είναι το σημάδι: Θα βρείτε ένα βρέφος σπαργανωμένο και ξαπλωμένο μέσα σε παχνί.

Τότε, κοντά σε εκείνον τον άγγελο, παρουσιάστηκαν κι άλλοι, στρατιά ολάκερη ουράνιων δυνάμεων, που υμνούσαν τον Κύριο κι έλεγαν:
 «Δόξα εν υψίστοις Θεώ,
   και επί γής ειρήνη,
   εν ανθρώποις ευδοκία».

Μετά οι άγγελοι έφυγαν στον ουρανό και οι βοσκοί κίνησαν για να βρούν και να προσκυνήσουν το θείο Βρέφος.
[Λουκ.21-15]


Απόσπασμα από το βιβλίο: Εμφανίσεις και Θαύματα των Αγγέλων
 σελίδα 80-81
Ιερά μονή Παρακλήτου

ψηφιοποίηση κειμένου ΜΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου