Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κατά επίδοξων υμνωδών και επιστημόνων της εκκλησιαστικής γλώσσης.


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Δεν μπορούν να γράψουν ούτε ένα στιχάκι καλύτερο από αυτά που τραγουδιούνται στις κατασκηνώσεις του κατηχητικού ή από αυτά των προτεσταντών που τραγουδούν στους δρόμους και στις πλατείες , αυτοί που αποστέλλονται στην Ελλάδα για να... εκπολιτίσουν τους Έλληνες.

2. Δεν δημοσίευσαν την παραμικρή επιστημονική εργασία όσον αφορά την ιδιαιτερότητα της Εκκλησιαστικής γλώσσας και την αναγκαιότητα αυτής για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

3. Δεν έχουν την παραμικρή αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας. Δεν τους ξέρει κανείς. Δεν έχουν δημοσιεύσει καμιά εργασία σε διεθνή επιστημονικά έντυπα.

4.Δεν έχουν ούτε λύπη ούτε συμπόνια για την διαστρέβλωση και την καταστροφή του αισθητικού κριτηρίου των πιστών.

5. Δεν έχουν καν επίγνωση ή διάκριση. Δεν γνωρίζουν τί κάνουν!

6. Χωρίς να σέβονται το αισθητικό και το θρησκευτικό βίωμα των πιστών πειραματίζονται με την εκκλησιαστική γλώσσα, απέναντι σ ένα λαό που υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες παρόμοιων πειραματισμών στην πολιτική.
Εζήλωσαν την δόξαν των πολιτικών αντί την δόξαν του Θεού. Πόσο εκτός χρόνου και τόπου βρίσκονται μη αναλογιζόμενοι ότι ο εναγκαλισμός τους με την κοσμική εξουσία δεν οδηγεί στη σωτηρία.

7. Ο Θεός να μας συγχωρήσει διότι αντί να νηστέψουμε από τους φωτισμένους Δεσπότες, τους απλούς κληρικούς και τους λαϊκούς, όπως στην Νινευή που νήστεψαν και τα ζώα, μιμούμαστε πρότυπα κοσμικά όντες δούλοι στον δαίμονα της ματαιοδοξίας.

8. Αγνοούν οι δίκην μαθητευομένων μάγων εκκοσμικευμένοι επίσκοποι την ζημία που προκαλούν στις ψυχές των πιστών;

9. Ο λαός αγωνιά και δεν γνωρίζει το αύριο, αν θα του λείψει και το ψωμί και το σπουδαιότερο , αν θα χάσει την ελευθερία του, τον πολιτισμό του και την πατρίδα του που είναι η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα.

10. Ο λαός δυστυχεί και ο ανώτατος Κλήρος φαίνεται ότι δεν νιώθει τη δυστυχία του, όπως έκανε στην εποχή της η Μαρία Αντουανέτα.

11. Πότε θα μας πει η Εκκλησία να πάρουμε την κάρτα του πολίτη ή να μην την πάρουμε;

12. Θα αφήσει τους πιστούς να επιλέξουν κατά συνείδηση σε μια τόσο κρίσιμη επιλογή για την πνευματική του ελευθερία και για την Ορθόδοξη Πίστη; Αν τώρα αποφύγει να πει το μεγάλο Όχι δεν θα είναι η άρνησή της οριστική αποξένωση απ΄ το λαό;

13. Ο λαός αγωνιά για την επιβίωσή του και οι νεωτεριστές αγωνιούν για την άνοδό τους σε ακόμα πιο υψηλά αξιώματα.

14. Δeν φτάνει η οικονομική τρομοκρατία πρέπει να έχουμε και αναταραχή στην Εκκλησία; Θέλουν να μας διαλύσουν τη ζωή μας; Υπάρχει συμπαιγνία αυτών που κατέχουν την πολιτική εξουσία με τους νεωτεριστές επισκόπους που κατέχουν την εκκλησιαστική εξουσία;

15. Η Αποκάλυψη, όπως είπε ο Γέρων Παϊσιος θα διαβάζεται πλέον ως εφημερίδα. Διαβάστε τί γράφει για τις χριστιανικές εκκλησίες και για τους πνευματικούς ποιμένες: ΅

"Και πάσα νήσος έφυγε και όρη ουχ ευρέθησαν." Ως νησιά εννοεί τις Εκκλησίες, οι οποίες μένουν σταθερές στην πολυκύμαντη και πολυτάραχη και ασταθή θάλασσα του κόσμου τούτου. Βουνά δε εννοεί τους ποιμένες της Εκκλησίας οι οποίοι μένουν ακλόνητοι και αμετακίνητοι εκλησιαστικώς για να στηρίξουν τους πιστούς. Τα βουνά έφυγαν λέει η Αποκάλυψη. Και θα κατέβη η οργή του Θεού επί τους αμαρτάνοντας σαν το χοντρό χαλάζι.

16. "Τίς δώσει μοι πτέρυγας ωσεί περιστεράς και πετασθήσομαι και καταπαύσω;"
Ποιος θα μου δώση φτερά να πετάξω και να πάω μακριά σε μια ερημιά; (Ψαλμ.54,7).
moschoblog.blogspot.com 
________________

Διαβάστε επίσης :  Λειτουργικές Μεταφράσεις-Παραφράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου