Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σε υπερηχογράφημα υποχρεώνει το Τέξας τις εγκύους για να αποτρέψει τις αμβλώσεις


Χιούστον: H πολιτεία του Τέξας αποφάσισε με νόμο να υποβάλλονται οι έγκυες σε υπερηχογράφημα πριν προχωρήσουν σε έκτρωση, ώστε να αποτρέπονται οι αμβλώσεις.

Τον νόμο υπερψήφισαν και τα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας (Βουλή και Γερουσία) όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο γιατρός πρέπει να υποβάλλει την έγκυο σε υπερηχογράφημα για να της δείξει το έμβρυο και να τη βάλλει να ακούσει το χτύπο της καρδιάς του. Πρέπει ακόμη να της εξηγήσει τι δείχνει στο υπερηχογράφημα.

Οι εξαιρέσεις από αυτή τη διαδικασία που δικαιολογούνται από το νόμο είναι οι περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και σοβαρών παθήσεων στο έμβρυο.

Δεν έλειψαν ωστόσο οι εντονότατες αντιδράσεις κατά του νόμου που ουσιαστικά στρέφεται κατά της ιστορικής απόφασης Ρόου εναντίον Ουέιντ.


Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τις αμβλώσεις αν και στη συνέχεια πολλές πολιτείες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άρχισαν να εισάγουν περιορισμούς στο δικαίωμα των γυναικών χωρίς πάντως να προχωρούν σε διατάξεις αντίθετες με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ  philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου