Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σύγχρονα θαύματα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου. Π. Διονύσιος Ταμπάκης


Π. Διονύσιος Ταμπάκης


Στις 2 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τρίτη  στις 9μ.μ. περίπου , επισκέφθησαν τον Ι.Ναό μας χάριν προσκυνήσεως  ο Μανώλης(αστυνομικός ) και η σύζυγός του Ραντμίλα από την Σερβία κάτοικοι Αθηνών Και οι δύο νέα παιδιά  με πνευματική ζωή  και συμμετοχή στα Ι.Μυστήρια της εξομολόγησης και  της Θ.Κοινωνίας .
Τους είδα πολύ πικραμένους. Η κοπέλα μάλιστα δεν μπορούσε να αποκρύψει τα δάκρυά της. Αφού πιάσαμε κουβέντα μου εξήγησαν κατόπιν πως  παρά την παρέλευση αρκετού καιρού από τον Γάμο τους δεν μπορούσαν  να αποκτήσουν παιδί. 

Αμέσως και αφού προσκύνησαν την Εικόνα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου εφόρεσαν τα σεπτά  και  Θαυματουργά Λείψανά του όπου φυλάμε στον  τον Ι.Ναό. Μιλήσαμε  για λίγο ακόμη και κατόπιν αποχαιρετηθήκαμε. Μετά από 3 ημέρες ,Παρασκευή πρωί και ευρισκόμενος στην Ι.Μονή Μαλεβής, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η Ραντμίλα  η οποία με χαρά και ενθουσιασμό που δεν μπορούσε να τιθασεύσει μου ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος. Μεγάλη η Χάρις Του Αγίου Αρσενίου.
*  *  *
Πέρσι το καλοκαίρι ευρισκόμενος για διακοπές  στο Ναύπλιο ο κ.Βασίλιος Καρόγαννης-Ιατρός Καρδιολόγος από την Αθήνα- επήγε ένα απόγευμα για μπάνιο στην παραλία της Καραθώνας Ναυπλίου. Εκεί  από την επαφή με κάτι ιδιαίτερα φύκια  χωρίς να το καταλάβει έπαθε  οξύ δερματολογικό πρόβλημα στο δεξιό του πόδι όπου κα πρήστηκε πάρα πολύ. 
Παρά τη συνδρομή διαφόρων φαρμάκων και αλοιφών η πάθηση δεν έλεγε να φύγει.
Ώσπου κατέφθασε στον Ι.Ναό μας και προσκύνησε  τον Ιαματικό  Άγιο Αρσένιο, πρώτη φορά  μάλιστα τον γνώριζε .Κατόπιν αλείφθηκε με το άγιον έλαιον από την κανδήλα του και αμέσως η πάθηση άρχισε να μετράει αντίστροφα. Από τότε η αγάπη  και η αφοσίωση του προς τον Άγιο είναι απαράμιλλη.
*  *  *
Στις 25 Αυγούστου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 4:00 το μεσημέρι επισκέφθηκε την Εκκλησία μας ο κ.Νικόλαος Μυρίδης από την Θεσσαλονίκη με την σύζυγό του . Τον βασάνιζε όπως μας ανέφερε ένας  επίμονος πονοκέφαλος που του είχε δημιουργήσει και μία αδιαθεσία. Προσκύνησαν τον θαυματουργό Άγιο Αρσένιο και μόλις εφόρεσε το σκουφί( που έχει ευλογηθεί στα Άγια Λείψανά του) ευθύς αμέσως σαν να επιτιμήθηκε  ο πόνος από τον Άγιο,  εξαφανίσθηκε.Νά τη γράφει  στο Βιβλίο Προσκυνητών και ο ίδιος ο ιαθείς: «Απίστευτο(για τους απίστους) και αληθινό! Μόλις το σκουφί του Αγίου έθεσα στο κεφάλι μου ο πονοκέφαλος αμέσως αποχώρησε. (Νίκος)
*  *  *
Τον Αύγουστο του 2010 επισκέφθηκε την Ελλάδα η κ.Κυριακή Κωτσιαβέλου, Δικαστικός Λειτουργός στην Αδελαϊδα  της Αυστραλίας. Από μία πρωτοφανή αλλεργία μολύνθηκε το  αριστερό μάτι της ,γεγονός που την στεναχώρησε πολύ. Κατέφυγε στους σχετικούς ιατρούς οι οποίοι την συμβούλευσαν να προβεί σε μικροχειρουργική επέμβαση. Έτσι αποφάσισε με το που θα επιστρέψει στην Αυστραλία να κάνει το χειρουργείο.Την παραμονή όπου και θα αποχαιρετούσε την πατρίδα μας, ήλθε προσκυνήτρια στον Άγιο Αρσένιο όπου και επάλειψε τον οφθαλμό της με το Ιερόν έλαιον του Αγίου. Σε λίγο, αφού έφτασε στην Αυστραλία, την επήρε τηλέφωνο μία φίλη της  να την ρωτήσει  για την εξέλιξη της επεμβάσεως . Η Κυριακή της απάντησε :Ποία επέμβαση; Και ποίο χειρουργείο; Το μάτι μου είναι μία χαρά. Με θεράπευσε ο Άγιος Αρσένιος και είμαι τώρα εντελώς καλά.

*  *  *
Τον Ιούνιο του 2009 ήρθε στο Ναύπλιο μια νέα κοπέλα, η Αγγελικλή Χήτα-Φιλόλογος. από την Πρέβεζα. Προσκύνησε τον ιαματικό Όσιο Αρσένιο και μου ανεφέρθη σε ένα πρόβλημα υγείας στα πόδια της που την απασχολούσε από μικρή και την δυσκόλευε πολλές φορές στην ζωή της. Τότε της πρότεινα και φόρεσε με ευλάβεια τα Ιερά Λείψανα του Αγίου .Κατόπιν με μία ενδόμυχη χαρά επιβιβάστηκε στο λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. για να φθάσει στην Αθήνα. Σε όλη την διάρκεια της επιστροφής της  ένοιωθε  ένα γλυκό   μούδιασμα στα πόδια της.Μέχρι να φθάσει στην αφετηρία τα πόδια της είχαν ιαθεί και τώρα χαρούμενη αναγγέλλει παντού την θαυματουργική αντίληψη του Αγίου.

Ουράνια  δωρεά

Τον Αύγουστο  του 2005 ο εφημέριος  του Ι.Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου π.Διονύσιος Ταμπάκης  είχε παραγγείλει στην Ι.Μονή της Σουρωτής Θεσσαλονίκης να αγιογραφήσουν την Εικόνα του Αγ.Αρσενίου του Καππαδόκου προκειμένου να την θέσουν εις προσκύνηση στον Ναό.
Δέχτηκαν από την Ι.Μονή με κάποια δυσκολία λόγω του περιορισμένου χρόνου του Αγιογραφείου της Ι.Μονής  και με την προϋπόθεση πως έπρεπε να γίνει λίγη υπομονή, ίσως και ενούς χρόνου ,προκειμένου να τελειώσει η Εικόνα.
Την Μεγάλη Τρίτη του 2006 το πρωί  η κ.Θ.Α. από το Ναύπλιο προσήλθε στον Ιερέα προκειμένου να δηλώσει την πρόθεσή της να κάνει μία δωρεά των 500 ευρώ στον Ι.Ναό. Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει όταν χτύπησε το τηλέφωνο όπου και ο Ιερέας αφού της ζήτησε συγγνώμη πήγε να σηκώσει το ακουστικό  ενώ η δωρήτρια περίμενε.
«-Καλημέρα σας Πάτερ, την ευχή σας.Σας τηλεφωνούμε από το Μοναστήρι της Σουρωτής για να σας πούμε πως η εικόνα σας είναι έτοιμη πια και κάνει 500 ευρώ!»
Η έκπληξη και το δέος  εκείνη την στιγμή ήταν απερίγραπτα για το πώς ο καλός Θεός με πόση σοφία και φροντίδα ετοίμασε τόπο στον Άγιο Αρσένιο εδώ στην ενορία μας(υπάρχει πλέον το Εικονοστάσι του Αγίου στον Ι.Ναό μας) προκειμένου με την προστασία και βοήθειά του να στέκεται αρωγός και πατέρας στον πονεμένο κόσμο που προστρέχει στην μεσιτεία του.
*   *  *
ΟΠΩΣ μας ανέφερε ο Ιερέας  π. Κ.Π. Εφημέριος σε ένα χωριό της περιφέρειας του Άργους, η πεθερά του λίγες μέρες πρίν πέρασε ξαφνικά ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδειο με αποτέλεσμα να παραλύσει όλη σχεδόν η αριστερή της πλευρά καθώς και το σαγόνι της.
Ενώ βρίσκονταν σε μεγάλη  στεναχώρια οι συγγενείς της και  ανήμερα του Αγ.Αρσενίου του Καππαδόκου επισκέφθηκε την ασθενή μία γνωστή τους κυρία η οποία κρατούσε στα χέρια της βαμβάκι από το Άγιον Έλαιον της κανδήλας του Αγ.Αρσενίου  που είχε δοθεί στους προσκυνητές κατά την τέλεση της Αγρυπνίας του Οσίου στον Ι.Ναό μας. 
Με πίστη ακράδαντη και ευλάβεια άλειψε από το έλαιον το μέτωπο της ασθενούς και αμέσως άρχισε και πάλι να κουνά τα χέρια της και όλα τα χτυπημένα από το εγκεφαλικό σημεία του σώματός της.
Οι Αγίοι λοιπόν δεν είναι απόμακροι από την ζωή και από τις δυσκολίες όπου διαβαίνουμε άλλά πάντα κοντά και πάντα πρόθυμοι, μόλις δουν λίγο ευλάβεια και φιλότιμο, να αγκαλιάσουν και να γλυκάνουν  με θαυμαστά σημεία τον πόνο μας

*  *  *
Η κ.Μ. Π. ,Μητέρα  νέα σε  ηλικία διαμένουσα στην Αθήνα συγγενής  γνωστού ευλαβούς Ιερέως   έπασχε από καρκίνο.
Ένα βράδυ ενώ είχε κοιμηθεί με βαριά  απογοήτευση και απαισιοδοξία για το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της είδε εν ύπνω έναν ψηλό ηλικιωμένο Ιερέα να της λέει :
-Να έρθεις στο Ναύπλιο να με βρείς και να προσκυνήσεις
-Και πιο είναι το όνομά σου;
-Με λένε Αρσένιο!
Τοι πρωί , αμέσως μόλις ξύπνησε  ,πήρε τηλέφωνο τον Ιερωμένο συγγενή της και τον ρωτά:
-Υπάρχει Εκκλησία του Αγίου Αρσενίου στο Ναύπλιο;
-Υπάρχει το προσκύνημα –Εικόνα του Αγίου καθώς και μέρος του Λειψάνου του στην Εκκλησία της Παναγίας στο παλαιό Ναύπλιο.
Και εννοείται ότι    αυτή η κοπέλα ποτέ της  δεν είχε επισκεφθεί το Ναύπλιο ούτε είχε ακούσει ποτέ  τίποτα σχετικά με τον Άγιο Αρσένιο

*  *  *
Αναφέρει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης , Ιερέας του Ι.Ναού Γενεσίου (Παναγούδα) παλαιού Ναυπλίου .10/06/2009

Από την ημέρα όπου η Εκκλησία μας έχει αποκτήσει ως θησαυρό ανεξάντλητο την Ιερή Εικόνα (από την Ι.Μ. Αγ.Ιωάνου του θεολόγου –Σουρωτή) καθώς και  μέρος από τα Άγια Λείψανά του Οσίου και Θεοφόρου Αρσενίου του Καππαδόκου  αμέτρητα θαυμαστά σημεία κάμει ο Χριστός μας δια του Αγίου σε πολλούς πονεμένους προσκυνητές της Εκκκλησίας μας , όπου στέκει ως  όαση μέσα  στην ζάλη  του τουρισμού που την περικυκλώνει στο παλαιό Ναύπλιο.
Ιδιαιτέρως σε άτεκνα ζευγάρια και στείρες γυναίκες που ιατρικώς δεν είχαν ελπίδες να αποκτήσουν παιδιά ο Άγιος αφού προστρέξαν σε Αυτόν με πίστη , ζέση καρδιάς και αγάπη ο Ι.Χριστός και η Παναγία μας τους έδωσαν το δώρο της Μητρότητος

Ζευγάρια από το Ναύπλιο, το Άργος , την Αθήνα, το Λουτράκι, τα Ιωάννινα , την Εύβοια και από άλλα μέρη της Ελλάδος έλαβαν την βοήθεια από τον Άγιο Αρσένιο που τώρα από τον ουρανό-από την θριαμβεύουσα Εκκλησία -μπορεί και συντρέχει καλύτερα τους πονεμένους ανθρώπους.
Για λόγους ευνόητους δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα .
Εντύπωση  πάντως περισσότερη μου  έκανε ένα νέο ζευγάρι από το λουτράκι
ο Γ και η Α. όπου ερχόμενοι στον Ι.Ναό , καταθλιμένοι λίγες μέρες μετά από την αποβολή της συζύγου εφόρεσαν τα άγια Λείψανα του Αγίου.
Τους βεβαίωσα πως άμα και οι ίδιοι προσπαθήσουν με πνευματικό τρόπο και κοινωνήσουν και τα Άγια Μυστήρια το πολύ σε κανένα μήνα θα μείνει πάλι έγκυος.
Μετά από 10 σχεδόν μήνες ξαναήρθε το ζευγάρι καταχαρούμενο ομολογώντας το θαύμα που βιώσαν στη ζωή τους με την εύνοια του Αγίου Αρσενίου.
Το μόνο πρόβλημα βέβαια που δημιουργήθηκε ήταν ότι με πέρασαν και από πάνω ως διορατικό ενώ εγώ απλώς μία ευχή έδωσα ενώ ο Άγιος έκανε το θαύμα.

Πριν μία βδομάδα ήρθε από την Αθήνα ένα  νέο ζευγάρι  όπου και κοινώνησαν το νεοβαπτισμένο παιδί τους. Δεν τους αναγνώρησα στην αρχή όπου κατά το αντίδωρο μου υπενθύμισαν πως είχαν έρθει πριν ενάμυσι χρόνο στο προσκύνημά μας, είχαν προσκυνήσει τα άγια Λείψανα ενώ είχαν δεσμευθεί πως εάν ο Όσιος τους δώσει παιδί  να το βαπτίσουν στην Εκκλησία μας .
 –Δεν μπορέσαμε τελικά Πάτερ να το βαπτίσουμε εδώ γιαυτό και ήρθαμε τουλάχιστον να το κοινωνήσουμε στην χάρη του Αγίου.

Ο Α και η Ε, έγκυος ,από χωριό της Αργολίδος λίγες εβδομάδες πρίν έκαναν το καθιερωμένο τέστ όπου τα αποτελέσματα ήταν απαιδιόδοξα  για την υγεία και ολοκληρία του εν κυήση βρέφους.
Τα παιδιά με βαθιά πίστη και ενώ ουδέποτε πέρασε από το λογισμό τους να προβούν σε έκτρωση(αφού ξέρουν καλά ότι καλύτερα θλίψεις παρά τύψεις) Πρόστρεξαν στην Χάρη του Αγίου, φόρεσαν τα άγια Λείψανα του Οσίου και αφού μεταλάβανε του Δεσποτικού Σώματος και Αίματος κατόπιν στην επόμενη εξέταση το παιδί φάνηκε σώο και πλήρες υγιές, είναι μάλιστα και αγοράκι.

Την ευχή του Αγίου , την προστασία του  και την προσευχή του να έχουμε στην ζωή μας.

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ

Στα τέλη Αυγούστου 2010 φιλοτέχνησε  ο Αγιογράφος Τιμόθεος Χαϊρουλιν(εκ Ρωσίας) για τον Ι.Ναό μας μία μεγάλων διαστάσεων Αγιογραφία της Παναγίας της Γερόντισσας(αντίγραφο από την Ι.Μ.Παντοκράτορος Αγίου  Όρους .)
Μετά από λίγες ημέρες έφθασαν και τα μπρούτζινα σκαλίσματα(Στεφάνι –παλάμες-πιθάρι κ.α που θα αναρτούσαμε στην Ιερά Εικόνα.Τα σκάλισε ο Ασημουργός κ.Χαρίτος απο τα Ιωάνινα όπου  και μας τα έστειλε στις 2 Σεπτεμβρίου με την υπηρεσία πόρτα-πόρτα του Ταχυδρομείου. Γύρω στις 10:30 το πρωί εισήλθε ο ταχυδρόμος στον Ι.Ναό από την κυρία είσοδο, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή  κατέφθανε από την πλαϊνή θύρα και ένας υπάλληλος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου ο κ.Δημ.Αγγέλαινας θέλοντας κάτι να μου πεί:
-Πάτερ θέλω να κάνω μία δωρεά στην Εκκλησία, το είχα τάμα στην Παναγία.
-Και εγώ τον ερωτώ το χρηματικό  ποσόν όπου θα προσέφερε προκειμένου να κοπεί και η σχετική απόδειξη.Παράλληλα άνοιγα και το σχετικό δέμα, ενώ ο ταχυδρόμος περίμενε.
-Τριακόσια ευρώ μου απαντά.
Τότε ακριβώς ψηλάφησα στα χέρια μου και την απόδειξη του ασημουργού η οποία ήταν 300 ευρώ.
Να!!! του απαντώ έκπληκτος και συγκηνημένος , όπως είσαι  δώσε τα λεφτά σου στον ταχυδρόμο και κάμε το τάμα σου. Έμεινε με ανοικτό το στόμα ο ευλαβής αυτός άνθρωπος και με δάκρυα συγκινήσεως  στα μάτια του προσκύνησε την χαριτόβρυτη Εικόνα της Γλυκυτάτης Παναγίας  μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου