Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο. Συνέλαβαν εγκληματική οργάνωση με 58.000 συναλλαγές με κλεμένους κωδικούς ηλεκτρονικών καρτών.


58.000 ηλεκτρονικές παράνομες συναλλαγές με υποκλοπή κωδικών ηλεκτρονικών καρτών πελατών έκανε μια σπείρα πριν συλληφθεί από την αστυνομία και κυρίως την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ας σκεφτούμε τι πρόκειται να γίνει με τις υποκλοπές κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές κάρτες (Κάρτες Πολίτη), που προτίθενται να μας δώσουν.

Αν προσθέσουμε και την αυθαιρεσία των διαχειστών που θα έχουν την μερική ή και την ολική πρόσβαση στις Κάρτες μας,  καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να συμβεί στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε την είδηση
____________________________
Είχαν κατακλέψει τον κόσμο - Πάνω από 58.000 παράνομες συναλλαγές με κλεμμένες πιστωτικές
  
Οι έρευνες έγιναν σε σπίτια σε Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα.

Περισσότερες από 58.000 παράνομες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες που είχαν υποκλέψει πραγματοποιούσε εγκληματική οργάνωση που είχε διεισδύσει σε σελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων και τοποθετούσε ειδικά λογισμικά υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών.


Η οργάνωση αυτή εξαρθρώθηκε από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού και συμμετείχαν 4 Έλληνες ηλικίας 39,26,21 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, διακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων (e shops) και με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών, με τις οποίες στη συνέχεια διενεργούσαν παράνομες συναλλαγές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο έτος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών, που όπως προανακριτικά προέκυψε, έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από (58.000) παράνομες συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω διαδικτύου.

Από τις συναλλαγές αυτές, το κύκλωμα αποκόμισε παράνομα, σε βάρος των κατόχων των πιστωτικών καρτών, σημαντικά οικονομικά οφέλη, τα οποία θα προσδιοριστούν από την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν την 20-10-2011 στις οικίες των δραστών, σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα, παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δυο (2) φορητοί Η/Υ
· Πέντε (5) σκληροί δίσκοι
· Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
· Επτά(70 βιβλιάρια καταθέσεων
· Ένα (1) μπλόκ επιταγών
· Τέσσερις(4) κάρτες ανάληψης
· Μία (1) πιστωτική κάρτα
· Μία (1) κάρτα φορητής μνήμης
· Μία(1) κάρτα sim
· Πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου