Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Σεμινάρια ανορθόδοξων Θρησκευτικών από οργανισμό της Εκκλησίας. Ιωάννης Τάτσης


Σεμινάρια ανορθόδοξων Θρησκευτικών από οργανισμό της Εκκλησίας

Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Οι νεωτεριστές Θεολόγοι συνεργάζονται αρμονικά με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση σχεδίου αλλαγής του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Τα νέα προγράμματα σπουδών που είναι ήδη έτοιμα και εφαρμόζονται πιλοτικά σε κάποια σχολεία προβλέπουν ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο της παρεχόμενης στους Έλληνες μαθητές θρησκευτικής παιδείας.
Από το μάθημα των Θρησκευτικών θα απουσιάζει η σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής και των συγγραμμάτων των αγίων Πατέρων. Οι μαθητές θα αναλίσκονται σε κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του φαινομένου της θρησκείας, ατυχείς παραλληλισμούς και αναζητήσεις κοινών στοιχείων μεταξύ των θρησκειών και θρησκειολογικές αναλύσεις.



Τα νέα προγράμματα σπουδών συντάχθηκαν από εκσυγχρονιστές Θεολόγους, μέλη του συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ ή ομόφρονές τους, που βρήκαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρίες που διατύπωναν εδώ και καιρό για την ανάγκη μετατροπής του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών σε ένα μάθημα «σύγχρονο», «ανοιχτό» στις άλλες θρησκείες και ομολογίες, καθαρά γνωσιολογικό και οπωσδήποτε όχι κατηχητικό.

Η πλειονότητα των Θεολόγων αλλά και των Ιεραρχών δείχνει να αγνοεί ακόμη το περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων σπουδών. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να δικαιολογήσει την πλήρη σιωπή των Θεολόγων αλλά και της Διοικούσας Εκκλησίας μπροστά στην αποφασισμένη πλέον πλήρη αλλοίωση του περιεχομένου του θρησκευτικού μαθήματος.

Πλήθος ερωτηματικών όμως προκαλεί η δημοσιοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης Θεολόγων εκπαιδευτικών στα νέα ανορθόδοξα προγράμματα σπουδών που πραγματοποιείται από το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια οργανώθηκαν προφανώς με ευθύνη του παραιτηθέντος Διευθυντή του Διορθόδοξου Κέντρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μάριου Μπέγζου.
Ουσιαστικά ένας οργανισμός της Εκκλησίας αναλαμβάνει να επιμορφώσει τους Θεολόγους των σχολείων στα νέα προγράμματα σπουδών που αλλοιώνουν πλήρως το μάθημα των Θρησκευτικών! Ευελπιστούμε ότι ο νέος Διευθυντής του Κέντρου, επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης θα βάλει φρένο σε τέτοιου είδους επιμορφωτικές πρωτοβουλίες.
Είναι αδιανόητο η Εκκλησία και οι οργανισμοί της να συμμετέχουν στην προώθηση της αλλοίωσης του θρησκευτικού μαθήματος αντί να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτούν την παροχή ορθόδοξης αγιογραφικής και αγιοπατερικής παιδείας στους μαθητές.

Γνωστοί σε όλους πλέον Θεολόγοι που αντιτίθενται ανοιχτά στον ορθόδοξο χριστιανικό και πατερικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όσο υψηλά αξιώματα κι αν κατέχουν, πρέπει να πάψουν να ελέγχουν τη διεύθυνση οργανισμών, εντύπων και του ραδιοφώνου της Εκκλησίας.
Σε διαφορετική περίπτωση οι Ιεράρχες μας θα βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι από τις δράσεις των προσώπων αυτών που δεν διστάζουν να θέσουν ακόμη και τις δυνατότητες της Εκκλησίας στην υπηρεσία των σχεδίων της Πολιτείας, η οποία απροκάλυπτα στοχεύει στην αποχριστιανοποίηση της ελληνικής παιδείας.

Ιστολόγιο Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου