Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το νέο πάθος της ανθρωπότητας. Το Ιντερνετ (και ιδιαίτερα το Facebook) «είναι πιο σημαντικό από το φαγητό!»


Μια από τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς δείχνει ότι δεν είναι λίγοι οι νέοι σε όλο τον κόσμο που θεωρούν ότι το Ιντερνετ είναι πιο σημαντικό ακόμα και από την τροφή!
 
Δημοσκόπηση μεταξύ 3.800 νέων από όλο τον κόσμο έδειξε ότι ένας στους τρεις φοιτητές και στους νέους που εργάζονται πιστεύει ότι το Διαδίκτυο είναι κάτι τόσο απαραίτητο για τον άνθρωπο όσο ο αέρας, η τροφή και το νερό. 
Το 49% των φοιτητών και το 47% νεαρών εργαζόμενων δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το Ιντερνετ, το οποίο αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους». 
Μάλιστα στην ερώτηση «εάν είχατε επιλογή μεταξύ μιας σύνδεσης στο Διαδίκτυο και ενός αυτοκινήτου τι θα διαλέγατε;», η πλειονότητα των φοιτητών σε όλο τον κόσμο - ποσοστό 64% - επέλεξαν τη σύνδεση στο Ιντερνετ. 
 
Ακόμα και ο έρωτας έχει πέσει θύμα του world wide web: 40% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το Διαδίκτυο είναι πιο σημαντικό για εκείνους από ό,τι το να έχουν σχέση ή να κάνουν παρέα με τους φίλους τους. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ των χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook, καθώς 27% εξ αυτών δήλωσαν ότι το να παρακολουθούν το τι γίνεται εκεί είναι πιο σπουδαίο από το να πηγαίνουν σε πάρτι, να βγαίνουν ραντεβού, να ακούν μουσική ή να βγαίνουν έξω με τους φίλους τους. 
Το 91% των φοιτητών και το 88% των νεαρών εργαζομένων διαθέτουν προφίλ στο facebook και εξ αυτών περίπου 80% τσεκάρουν τη σελίδα τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Τρεις στους δέκα μάλιστα μπαίνουν στο facebook περισσότερες από πέντε φορές ημερησίως...
 
 
 Νατάσα Μπαστέα - "Νέα" 1-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου