Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ιός από παιχνίδι του Facebook χτυπά την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία


Αίσθηση προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη η είδηση ότι ιός από το διαδίκτυο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Ο ιός εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η πηγή ήταν άγνωστη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες το πρόβλημα προέκυψε από εξωτερικό σκληρό δίσκο που συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο, μεταφέροντας έναν ιό από παιχνίδι του Facebook, όπως το Mafia Wars online.
Η είδηση αποκάλυψε τις αδυναμίες προστασίας και ασφάλειας στα συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας και καθώς αρκετοί στρατιώτες αγαπούν τα video games, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να βελτιώσουν τα συστήματα ασφάλειας του δικτύου.

mediagate.gr

Διαβάστε και  

Ιός προσβάλλει κέντρο ελέγχου UAV της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Το περιοδικό Wired αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του ότι οι υπολογιστές του επίγειου σταθμού ελέγχου των Mη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) στην αεροπορική βάση Creech της Νεβάδα προσβλήθηκαν από άγνωστο ιό, ο οποίος καταγράφει και κωδικοποιεί κάθε εντολή που πληκτρολογεί ο χρήστης.
Ο ιός εντοπίστηκε προ δύο εβδομάδων και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο τηλεχειρισμό των UAV Predator και Reaper της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στη Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν.
Ωστόσο, σύμφωνα με μη κατανομαζόμενη πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα, ο ιός αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικός στις προσπάθειες των τεχνικών να τον εξουδετερώσουν ενώ ο τρόπος εισόδου στο ευαίσθητο στρατιωτικό δίκτυο υπολογιστών καλλιεργεί φόβους για διαρροή πληροφοριών.

 strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου