Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Δημητρίου Παναγόπουλου στην Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά


Ομιλία Δημητρίου Παναγόπουλου στην Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά



Μια ομιλία η οποία για την εποχή του (προ του 1980), ήταν επαναστατική επειδή ομιλούσε μεταξύ άλλων και περί της αμαρτίας του να κλέβουμε το κράτος.
Τότε τα ήθη και η ηθική στην Ελλάδα ήταν ακριβώς πως ο κάθε ένας μας θα κλέβει και θα κερδοσκοπεί σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.
Μας τα έλεγαν αλλά δεν καταλαβαίναμε λόγω της φιλαυτίας μας. Σήμερα που βιώνουμε τον καρπό των πράξεών μας, προσπαθούμε πάλι να τα φορτώσουμε σε άλλους, στους πολιτικούς, στους εκπαιδευτικούς, σε κάθε άλλη ομάδα ανθρώπων εκτός από εμάς τους ίδιους.
Αν δεν μας είχαν πει χιλιάδες φορές οι πνευματικοί μας πατέρες και οι άγιοι γέροντες ότι αν μετανοήσουμε, αν επιτέλους πάρουμε πάνω μας το αποτέλεσμα των πράξεών μας και φωνάξουμε «ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ» όλα θα αλλάξουν, θα είχαμε κάποια δικαιολογία.

Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ  (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Διαβάστε περισσότερα πατώντας  Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου