Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Facebook: Μην πωλείτε προσωπικά δεδομένα


Να βάλει τέλος στη συλλογή και την μεταπώληση σε διαφημιστές των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως των social media έχει βάλει στόχο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με το Associated Press, η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει μια Οδηγία Προστασίας Δεδομένων, την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει τον Ιανουάριο, η οποία θα καλύπτει και τις εταιρείες που αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών σε διακομιστές εκτός της ΕΕ.

Η Ρέντινγκ μάλιστα κατήγγειλε ανοιχτά το Facebook για την πρακτική του να διατηρεί αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράφει το προφίλ του από την υπηρεσία, ενώ τονίζει πως είναι απαράδεκτη η μεταπώληση αυτών των δεδομένων σε διαφημιστές.
«Καλώ τους παρόχους πρόσβασης, και ειδικά τους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, να είναι πιο διαφανείς όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ποια δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία και για ποιο λόγο» δήλωσε η επίτροπος.
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Facebook διαβεβαίωσαν ότι τα δεδομένα που πωλούνται σε διαφημιστικές εταιρείες είναι «ανώνυμα», χωρίς όμως να αποκαλύψουν τι είδους δεδομένα συλλέγουν και με ποιο τρόπο τα διαβιβάζουν στους διαφημιστές.

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου