Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Όταν οι Μητροπολίτες εμφανίζονται με κουστούμια μπροστά στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε τρισάγια!


Είναι να ανατριχιάζει κανείς βλέποντας έναν Έλληνα Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας να εμφανίζεται παντού χωρίς άμφια, φορώντας μόνο κουστούμια.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στον εξ ορισμού θεματοφύλακα της ορθοδόξου παραδόσεως τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ πρόσφατα είχε συγκλονίσει και πληγώσει την συνείδηση των ορθοδόξων, προσκυνώντας το χέρι του Πάπα, (βλέπε Βροχή τα χειροφιλήματα και οι "μετάνοιες" των Ορθοδόξων ιεραρχών στον Πάπα)  καθώς και η επίσης συγκλονιστική φωτογράφηση του χωρίς άμφια, μπροστά σε συμβολική εικόνα που παρουσιάζει τον Πάπα να ευλογεί μαζί με τους υπολοίπους και ορθοδόξους αρχιερείς. (βλέπε Φωτογραφίες που πληγώνουν την ορθόδοξη συνείδηση. «Το ράσο και τα γένεια.»)

Τα ΜΜΕ μας τα παρουσιάζουν όλα αυτά σιγά-σιγά με μία στρατηγική τέτοια κατά την οποία να συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες, σε τέτοιες πτώσεις, που ότι και να δούμε σε λίγο καιρό να μην μας δημιουργεί καμιά απολύτως αντίδραση μέσα μας, αφού πλέον θα έχει αχρηστευτεί το όργανο της διάκρισής μας, που είναι ο Νούς, ο οφθαλμός της ψυχής μας, ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον Δημιουργό μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε για να διατηρήσουμε ζωντανό το μόνο κομμάτι μας που δεν μπορούν να μας κλέψουν. Την ψυχή μας.
Η παρακάτω είδηση και οι επίμαχες φωτογραφίες, στις οποίες βλέπουμε τον Μητροπολίτη Γαλλίας συνεχώς χωρίς άμφια, από το amen.gr



Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε, το πρωί του Σαββάτου, τρισάγιο στη μνήμη του Μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ, στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, στο Α’ Νεκροταφείο της Βιέννης.

Στο Τρισάγιο παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Αυστρίας Αρσένιος, ο Τριτεύων Διάκονος Θεόδωρος, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Θρόνου Αθηναγόρας και οι συγγενείς του μακαριστού Μητροπολίτη Μιχαήλ.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το ταφικό μνημείο όπου ενταφιάζονται οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Αυστριακής Δημοκρατίας για να αποτίσει φόρο τιμής  στη μνήμη του προηγούμενου Προέδρου, μακαριστού Thomas Klestil, ο οποίος πάντοτε εκδήλωνε τον σεβασμό και τη στήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ λίγες μόλις ημέρες πριν τον αιφνίδιο θάνατό του, το 2004, είχε παρασημοφορήσει τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αυστρίας.

Ακολούθως, η οικογένεια του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το πρωί του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του, επισκέφθηκαν, ύστερα από πρόσκληση, την Πρέσβη της Τουρκίας στην Αυστρία, κυρία Αyse Sezgin.

Σε λίγη ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας της Διασκέψεως με θέμα «Η Ευρώπη ως εργαστήριο δια την παγκόσμιον Κυβερνητικήν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ε’ Διεθνής Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί, το 2012, στην Κωνσταντινούπολη.
(Μία εδώ:)


Από την συνάντηση με την Πρέσβη της Τουρκίας στην Αυστρία, κυρία Αyse Sezgin


(Άλλη μία εδώ τέρμα δεξιά:)                                          
(πίσω από τον διάκο)                                                                                                                                                                        

Και άλλη                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Κάπου εδώ τελειώσε το φιλμ...(φαίνεται ότι δεν άντεξε).










                              






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου