Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο πρώτος ορθόδοξος Ναός στην Ρουάντα


Με την χάρη του Θεού τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και την δική σας ηθική και υλική συμπαράσταση ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες οι εργασίες ανεγέρσεως του πρώτου Ορθόδοξου Ναού στην Ρουάντα επ' ονόματι της Αγίας Τριάδος εντός οικοπέδου που αγοράσθηκε με την δωρεά φίλου της Ιεραποστολής (20.000 ΕΥΡΩ) ο οποίος επιθυμεί να μείνει ανώνυμος και από προσφορές χριστιανών (15.000 ΕΥΡΩ) που συγκέντρωσε η Επισκοπή.

Ο Ναός ανοικοδομείται στην περιοχή της Νυαμάτας, 2 χιλιόμετρα από το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας.
Η Ρουάντα είναι μία χώρα που έδειξε από την αρχή, σε επίπεδο όχι μόνο του απλού λαού αλλά και κυβερνώντων, μεγάλο ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία, οι οικονομικές όμως δυσκολίες για την αγορά του οικοπέδου, η τακτοποίηση των σχετικών ιδιοκτησιακών εγγράφων και η έκδοση της οικοδομικής άδειας μας ανάγκασαν να καθυστερήσουμε τις εργασίες ανεγέρσεως.

Σήμερα χαιρόμαστε γιατί με την βοήθειά σας ανοίγει άλλο ένα σημείο και σταθμός ευαγγελισμού στης μαύρη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου