Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο εορτασμός της Παναγίας στον Καναδά


Πάνδημη ήταν η εκκλησία της Παναγίτσας στο Πάρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου χιλιάδες Έλληνες έσπευσαν να προσκυνήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου κατά τον χθεσινό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου.

Τρεις ακόμη επίσκοποι παρέστησαν στον αρχιερατικό εσπερινό, ενώ όλοι οι ιερείς των Ελληνορθόδοξων ναών της πόλης έλαβαν μέρος.

Ο κόσμος πλημμύρισε ασφυκτικά το ναό ωθούμενος από την ανάγκη να προσκυνήσει την Παναγιά του, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ένα τεράστιο πλήθος ακολούθησε τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας σε κλίμα κατάνυξης και ιερής συγκίνησης. Οι Έλληνες του Μόντρεαλ σα μια γροθιά βρέθηκαν στο γιορτασμό της Κοίμησης της Θεομήτορος.
Ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος είπε ότι αισθάνεται βαθειά συγκίνηση για την αθρόα προσέλευση των πιστών επισημαίνοντας ότι η Παναγία συμβολίζει τη μητρότητα, την αγάπη, την προστασία, γι αυτό και οι ικεσίες στρέφονται προς Εκείνη.
Ο μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του ανέλυσε το ρόλο της Παναγίας στην Ελληνορθόδοξη θρησκεία και πίστη, ενώ τόνισε ότι εντυπωσιάσθηκε από το πλήθος του κόσμου που προσήλθε στο προσκύνημα της Παναγιάς. Είπε ότι η Ελληνική ομογένεια φαίνεται να κρατεί καλά τη θρησκεία και τις παραδόσεις της στο Καναδά εκείθεν του Ατλαντικού.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κόσμος ξεχύθηκε στο παραδοσιακό πανηγύρι, που εξελίχθηκε μέχρι αργά πέριξ του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο ήπιος καιρός υπήρξε σύμμαχος των προεορτίων της μεγάλης μέρας της Χριστιανοσύνης, που θα κορυφωθεί αύριο με τη θεία λειτουργία στην Παναγίτσα του Μόντρεαλ.
Σημειωτέον ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις πόλεις του Καναδά, όπου υπάρχουν Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου