Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης


Μια οφειλόμενη απάντηση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης 


Ως ιστολόγιο που στήριξε τις αντιδράσεις κατά της "θεατρικής παράστασης" Corpus Christi με αναρτήσεις αλλά και με την ενεργό παρουσία μας έξω από το θέατρο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις στον σεβαστό μας επίσκοπο Σιατίστης κ.κ. Παύλο, για τον οποίο τρέφουμε ειλικρινά αισθήματα εκτίμησης.

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα μια ανακοίνωση της ΔΙΣ την 7η Ιουνίου 2012: «Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 Κατά την σημερινή Συνεδρία : «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση σχετικά με την παρουσίαση ενός βλασφήμου θεατρικού έργου ….. Λυπούμεθα πάρα πολύ για την νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, και προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό.»»
Μετά από την προτροπή της Ιεραρχίας να αποδοκιμάσουμε το έργο, ξαφνικά εκπλησσόμαστε με την απότομη αυτή αλλαγή πλεύσης. Αν λοιπόν ισχύουν αυτά περί προσπάθειας διαφήμισης των βλάσφημων, γιατί η μάνα μας Εκκλησία, μας προτρέπει να αντιδράσουμε;
Δεχόμαστε βέβαια αδιαμαρτύρητα τους χαρακτηρισμούς  των ψευτο-ομολογητών και ψευτο-ηρώων, διότι αυτό είμαστε. Δεν το παίξαμε άγιοι, παρόλα αυτά έχουμε το δικαίωμα να προσπαθούμε να μιμούμαστε τους αγίους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Και το ζωντανό παράδειγμα των αγίων, καθιστά την συνείδησή μας καθαρή για την ειρηνική διαμαρτυρία που προσπαθήσαμε να κάνουμε έξω από το θέατρο. Άλλωστε, τα συναξάρια βρίθουν από περιπτώσεις αγίων που τήρησαν σκληρή στάση απέναντι στους βλάσφημους, κάτι που ο σεβασμιώτατος το γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς, ως άριστος θεολόγος.

Θα ήθελα να σταθώ όμως, για λόγους δικαιοσύνης, σε δύο περιπτώσεις που δεν αξίζουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
1)           Ο γηραιός ιερέας που ευλογούσε τα ΜΑΤ, την στιγμή της απρόκλητης επίθεσής τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία του μεταξύ της ασπίδας που έσπρωχνε τον κόσμο με βία και των πεσμένων διαδηλωτών.
2)          Ο συγκινητικός νεαρός που προσήγαγε χωρίς αιτία, μαζί με άλλους 34, η αστυνομία, με μοναδικό σκοπό να διαλυθούν οι αντιδρώντες, ο οποίος καθώς τον οδηγούσαν στην κλούβα σαν κοινό εγκληματία, έλεγε με καλοσύνη στον αστυνομικό που τον οδηγούσε:  «Τον σταυρό σου να κάνεις αδελφέ μου»…

Οι παραποιημένες και επιλεκτικές εικόνες που είδατε από τα μέσα παραπληροφόρησης, δεν αντικατοπτρίζουν όσα θλιβερά συνέβησαν τα 2 βράδια της διαμαρτυρίας. Όσοι βρεθήκαμε εκεί, είδαμε κι εμείς από την τηλεόρασή μας(!) τους βουλευτές της χρυσής αυγής να πράττουν όσα έπραξαν, διότι μερικές ώρες πριν είχαμε εκτοπισθεί βίαια εκατοντάδες μέτρα μακριά, ώστε ήταν αδύνατο να παρατηρήσουμε τι ακριβώς γινόταν.
Δια του λόγου το αληθές, παραθέτουμε παρακάτω το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η στιγμή όπου άρχισε η επίθεση των ΜΑΤ με σκοπό να διαλύσουν την ειρηνική συγκέντρωση που λάμβανε χώρα μέχρι τότε.  

Χαράλαμπος Άνδραλης
 
Προσυπογράφει η συντακτική ομάδα των  "Αναβάσεων"  και προτρέπει να μην πέφτουμε τόσο εύκολα στις παγίδες των Μ.Μ.Εξαθλίωσης τα οποία διοχέτευσαν ως χημικά απόβλητα στο μονίμως ανυποψίαστο τηλεοπτικό κοινό, ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες που βρέθηκαν στον άμβωνα της βλαστημίας, για να διαμαρτυρηθούν για την αισχρή παράσταση, "προπυλάκισαν" θεατές, ή πήγαν να παραβιάσουν την είσοδο και άλλα παρόμοια.
Στηριζόμενοι σε τόσο μεγάλα και αήθη ψεύδη, επόμενο είναι να βγάζουν εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα, τα οποία δεν βοηθούν τους ιδίους. Ο Κύριος και οι παρευρισκόμενοι μόνο, γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου