Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σεβασμιώτατε Πειραιώς να αναλάβετε υπό την επίβλεψή σας τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς σας


Έχουμε παρατηρήσει και παλαιότερα ότι η άνοδος ακροαματικότητας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Πειραιώς ανέβηκε στην προτίμηση του κοινού σταδιακά και με βασική αιτία την εκκοσμίκευση του 89.5.
Το δίλημμα πλέον είναι εκκοσμίκευση ή νεοεποχίτικη προπαγάνδα. Δεν θέλουμε να κατονομάσουμε πρόσωπα και στελέχη –σκοπός μας δεν είναι αυτός- αλλά δυστυχώς πολλά βασικά στελέχη του 91.2 δεν ακολουθούν την Πατερική πορεία του Σεβ. κ.Σεραφείμ, τουλάχιστον στο επίπεδο της ραδιοφωνικής τους μαρτυρίας.
Ένας σταθμός ο οποίος συντηρείται από τον οβολό του Ορθόδοξου πληρώματος, έχει –τουλάχιστον- την ευθύνη της Ορθόδοξης κατήχησης, για να μην πούμε και της Απολογίας και της αντιαιρετικής κατάρτισης.
Δεν ζητάμε τα στελέχη και οι παραγωγοί του σταθμού να γνωρίζουν την Αγία Γραφή απ’ έξω αλλά τουλάχιστον να έχουν βασική γνώση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας.

Είναι αστείο το γεγονός σε στέλεχος του σταθμού να τίθεται ερώτηση από ακροατή για τους μονοφυσίτες και τις πλάνες τους και εκείνος να δηλώνει άγνοια!
Θεωρούμε απαράδεκτη την νέο-Πατερική ασάφεια της πρωινής ζώνης στην οποία η χλιαρή αγαπολογία εναλλάσσεται με την πλάνη στο σημείο να καλείται …ψυχοθεραπευτής να μιλήσει για τον γ.Παΐσιο!
Μεταφέρουμε από καταγγελία της  Ι.Μ.Γλυφάδος:
Από το 2010 ο αξιόλογος σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας προβάλλει τη γελωτοθεραπεία και άλλες ολιστικές θεραπείες. Το 2010 προέβαλε και γνωστό γελωτοθεραπευτή με παραθρησκευτική δραστηριότητα. Το Σεπτέμβριο 2012 ακούστηκαν περί αυτοθεραπείας, ενεργειακών μπλοκαρισμάτων και γελωτοθεραπείας. Τον τρέχοντα Οκτώβριο η Συνοδοιπορία της Πειραϊκής Εκκλησίας στέλνει emails για τα οφέλη του γέλιου παραπέμποντας σε προχωρημένη αποκρυφιστική ιστοσελίδα”.

Θα πρέπει να καταλάβουν τα στελέχη του Ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας ότι το χρέος τους απέναντι στο Θεό και τον Λαό Του επιβάλει σοβαρότητα, ευθύνη και Ορθόδοξο φρόνημα. Καλούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς να αναλάβει υπό την εποπτεία του το πρόγραμμα του σταθμού ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι αποκρυφιστικές κατηχήσεις από την συχνότητα των 91.2
Αναδημοσίευση από egolpio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου