Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τουρκική οργάνωση εκτελεί εν ψυχρώ Χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη. Νίκος Χειλαδάκης


Τουρκική οργάνωση εκτελεί εν ψυχρώ Χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει πρόσφατα ανυπεράσπιστες χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην Κωνσταντινούπολη, σκορπώντας τον τρόμο στο ευρύτερο χριστιανικό ποίμνιο της Πόλης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Radıkal.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας της τουρκικής εφημερίδας, στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη με απάνθρωπο τρόπο στο σπίτι της, η Μαρίτσα Κιουτσούκη, 84 ετών, η οποία έμενε μονή της στην περιοχή Samatya της Κωνσταντινούπολης.
Την στυγνή αυτή δολοφονία ακλούθησε αυτές τις μέρες και συγκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, η δολοφονία της ογδοντάχρονης Σουλτάνας Αϊκάρ, πάλι στην περιοχή Samatya.
Οι πληροφορείς της εφημερίδας αναφέρουν ότι και στην περιοχή του Aksaray της Κωνσταντινούπολης, έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, γεγονός που έχει προκαλέσει τον μεγάλο πανικό στις χριστιανικές μειονότητες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης, Ümit Efe, δήλωσε πως οι δολοφονίες αυτές καθώς και οι επιθέσεις κατά χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Efe τόνισε πως πίσω από αυτά τα γεγονότα υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που πραγματοποιεί τις εγκληματικές αυτές ενέργειες κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.

Οι δολοφονίες αυτές έρχονται μετά από τις καταγγελίες που είχε κάνει  πρόσφατα με επερώτηση στην τουρκική βουλή, η Sebahat Tuncel, βουλευτίνα Κωνσταντινούπολης κουρδικής καταγωγής, ότι με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει  παραμονές του πογκρόμ του 1955 να σφραγίζουν, (φακελώνουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά), τις πόρτες των σπιτιών όπου κατοικούν Έλληνες και Αρμένιοι της Πόλης, έτσι και τώρα  άγνωστοι σφραγίζουν τις εξώπορτες όπου κατοίκους χριστιανοί.
Στην  επερώτηση της στην τουρκική βουλή η Tuncel αποκάλυψε ότι τα σπίτια των Ρωμιών και των Αρμενίων που κατοικούν στις περιοχές του Kurtuluş και στο Feriköy, άγνωστοι τα σφραγίζουν τοποθετώντας ενδεικτικά σήματα στις εξώπορτες των σπιτιών.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους των σπιτιών αυτών, οι οποίοι ούτως ή άλλως ζούνε καθημερινά με τον κίνδυνο των ληστών, των διαρρήξεων και των κάθε λογής παρανόμων στοιχείων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και παραβιάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες των «Gayrimuslim», δηλαδή των «Γκιαούρηδων» της Πόλης.

Η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος υπογράμμισε  ότι η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα τα γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955, όταν σημειώθηκε το φρικτό πογκρόμ κατά των χριστιανών της Πόλης με όλες τις γνωστές βιαιοπραγίες που είχαν σημειωθεί από τον τουρκικό όχλο και που σήμερα αναγνωρίζεται σαν μια μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Η Sebahat Tuncel πρόσθεσε ότι πολλοί χριστιανοί, κυρίως  κάτοικοι των περιοχών Kurtuluş, Feriköy και Samatya, της έχουν παραπονεθεί για την κατάσταση αυτή, της τοποθέτησης δηλαδή ενδεικτικών ετικετών στις εξώπορτες των σπιτιών τους για να ξεχωρίζουν από τα σπίτια των γνήσιων Τούρκων μουσουλμάνων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια απίστων Γκιαούρηδων. Μάλιστα οι σφραγίδες αυτές είναι και έγχρωμες και όπως αναφέρεται στην καταγγελία της βουλευτίνας, είναι ή πράσινες ή κόκκινες.
Το ερώτημα που έμπαινε είναι ποιος έχει κατασκευάσει αυτές τις σφραγίδες και με ποιανού εντολή γίνεται αυτό το περίεργο φακέλωμα των σπιτιών των χριστιανών κατοίκων της Πόλης. Η κατάσταση αυτή, όπως τόνισε στην επερωτήσει της η Tuncel, έχει τρομοκρατήσει τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Τώρα και με τις αλλεπάλληλε δολοφονίες φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ επικίνδυνη τροπή για την ζωή των χριστιανών κατοίκων της Πόλης.

Φυσικά για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Το επίσημο ελληνικό κράτος προτιμά να χαχανίζει με ηλίθιο τρόπο όποτε συνευρίσκεται με τους Τούρκους και παράλληλα να ξεπουλά εθνική κυριαρχία στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου