Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Χάκερς ξαναχτύπησαν την Apple


Τελικά κανείς δεν είναι ασφαλής στο σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας, αυτό αποδεικνύεται μετά την σοκαριστική -για τον κόσμο της πληροφορικής- παραδοχή της μυστικιστικής Apple, ότι το εσωτερικό της δίκτυο πραβιάστηκε από τους ίδους hackers που χτύπησαν το Facebook και το twitter. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν και τι είδους δεδομένα υπέκλεψαν οι χρήστες αλλά το θέμα απασχολεί και τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Το συμβάν αυτό σε συνδιασμό με την ανησυχητικά αυξημένη δράση των anonymous προβληματίζει εταιρίες πληροφορικής και μεγάλες τράπεζες καθώς η εμβάθυνση της κρίσης σε ολόκληρο τον κόσμο και η όξυνση του ανταγωνισμού γεννούν επικίνδυνες ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν ευρεία και παρατεταμένη αστάθεια.
Η προοπτική αυτή σημαίνει ότι θα αυξηθεί το κόστος προστασίας θα χρειαστούν νέα συστήματα ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα και θα απαιτηθεί μεγαλύτερη κρατική δαπάνη στην κατεύθυνση του ελέγχου του internet. Όλα αυτά σε δε΄τυερη φάση θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε περιορισμό των ελευθεριών στο διαδίκτυο.
Η Apple αποδίδει ευθύνες σε δυσλειτουργία προγράμματος της Oracle για τους browsers προετοιμάζοντας το έδαφος για να ζητήσει αποζημείωση από την Oracle.
Παράλληλα η Apple ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πρόγραμμα antivirus για τα μέχρι τώρα "αμόλυντα" Mac καθώς το τελευταίο περιστατικό έδειξε ότι ακόμα και ο πυρήνας των MAC δεν είναι ασφαλής.
Με αυτό τον τρόπο η Apple ανοίγει και ανοίγεται στην αγορά των συστημάτων προστασίας για υπολογιστές, την οποία μέχρι τώρα "σνόμπαρε" υποστηρίζοντας ότι τα MAC δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας.
Αντίστοιχη κίνηση έκανε η Apple και τον Απρίλιο του 2012 όταν χτυπήθηκε από το trojan “Flashback”, το οποίο μόλυνε αρκετές χιλιάδες MAC παγκοσμίως.

http://www.sofokleousin.gr/archives/125462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου