Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος. Νίκος Χειλαδάκης


Η Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 Η άθλια συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της κυπριακής οικονομίας, μιας οικονομίας που πριν υιοθετήσει το ευρώ ήταν η καλύτερη οικονομία της νότιας Ευρώπης, έδειξε για άλλη μια φορά πως κάποιοι στην Ευρώπη δεν ενδιαφέρονται να δείξουν αλληλεγγύη και να σώσουν τους λαούς που παγιδεύτηκαν κυριολεκτικά στην ευρωποίηση της οικονομίας τους, αλλά να δημιουργήσουν προτεκτοράτα για να απομυζήσουν χωρίς καμία αντίσταση.

Το κούρεμα των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν τα τελευταία χρόνια για να στηρίξουν την ελληνική οικονομική κρίση και τώρα το πληρώνουν ακριβά, έγινε και για ένα άλλο πολύ σοβαρό λόγο. Τα μεγαλύτερα ποσά των κυπριακών καταθέσεων είναι ρώσικης  προέλευσης. Οι καταθέσεις των Ρώσων στην Κύπρο, προέρχονται από μεγάλες ρωσικές κρατικές εταιρείες, όπως η Gazprom, αλλά και σημαντικών Ρώσων κρατικών αξιωματούχων που καθορίζουν την ρωσική πολιτική.
Έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια για τους Ευρωγερμανούς. Kαι φιμώνουν τον κυπριακό λαό και βάζουν χέρι  στα ενεργειακά του κοιτάσματα  και παράλληλα χτυπούν με αυτόν τον τρόπο τον Πούτιν που έδειξε τελευταία ισχυρά σημάδια αποδέσμευσης του από τις δυτικές offshore, τις οποίες έχει απαγορέψει πλέον να λειτουργούν και να «αλωνίζουν» στην Ρωσία.

Οι «κασσάνδρες» και τώρα άρχισαν να φωνάζουν ότι πρέπει να παραμείνει η Κύπρος στο ευρώ γιατί έτσι δεν θα καταστραφεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, δηλαδή να αποφύγουμε την καταστροφή για να υπάρξει… η μαθηματική καταστροφή της Κύπρου γιατί η κυπριακή οικονομία δεν αντέχει ούτε κατά διάνοια το παράδειγμα της ελληνικής ύφεσης. Η Κύπρος θα αφανιστεί και τα ενεργειακά της κοιτάσματα θα λεηλατηθούν από τους Ευρωγερμανούς, ενώ η Τουρκία θα «τρίβει» τα χέρια της γιατί το κυπριακό θα λυθεί αυτομάτως καθώς δεν θα υπάρχει πλέον Κυπριακή Δημοκρατία. Αλώστε αυτό δεν επιδίωκε και το σχέδιο Ανάν ;

Σε όλα αυτά η ελληνική ευθύνη είναι τεράστια, αλλά για ποια Ελλάδα μιλάμε ; για την Ελλάδα που έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία και που κυβερνάται από μια προδοτική πολιτική κλίκα  που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δική της διάσωση και η παραμονή της με κάθε μέσο στην εξουσία ;

Τα τελευταία ταμπού στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πλέον καταρριφτεί. Η «χαρατσοποίηση» της ελληνικής οικονομίας με το ξεπούλημα της ελληνικής μεσαίας τάξης και τώρα το τραγικό ξεπούλημα της Κύπρου, θα έχουν ολέθριες συνέπειες. Οι κυπριακές τράπεζες θα καταρρεύσουν καθώς τα κεφάλαια θα φύγουν και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες και για τις ελληνικές τράπεζες,  ενώ θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για το ιταλικό και το ισπανικό τραπεζιτικό σύστημα. Η Ελλάδα και η Κύπρος, δηλαδή ο ελληνισμός, θα υποστεί μια από τις χειρότερες ιστορικές του καταστροφές και αυτό με ευθύνη των προδοτών που παρέδωσαν τον ελληνισμό στην  βουλιμία των Ευρωγερμανών που διψούν για αίμα και για τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Η μόνη λύση να αποτραπεί αυτός ο όλεθρος, είναι η σύμπλευση με την Ρωσία, που αυτή την στιγμή είναι το μόνο ανάχωμα σε όλη αυτή την  ευρωγερμανική  λαίλαπα που θέλει να καταστρέψει άπαξ δια παντός τον ελληνισμό. Τα δείγματα της Ρωσίας είναι ξεκάθαρα, καθώς η ανάπτυξη της ρωσικής δύναμης στην Μεσόγειο είναι πλέον γεγονός. Να εκμεταλλευτούμε τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή μας. Να προχωρήσουμε σε παραχώρηση βάσεων στην ρωσική αρμάδα και να υπάρξει στενότερη ελληνηστηκορωσική  συνεργασία, αλλά να δείξουμε ανοιχτά τις προθέσεις μας και όχι «μασημένα» λόγια για να υπάρξει ουσιαστική ρωσική ανταπόκριση.

Σήμερα ο μόνος σύμμαχος της Κύπρου είναι η Ρωσία. Αν  δεν υπάρξει συνεργασία με την Ρωσία, τότε θα χαθεί και άλλη μια ευκαιρία και αν και η Ελλάδα δεν συμπλεύσει στην κατεύθυνση αυτή, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη και  χωρίς δυνατότητα αναστροφής. Οι προδότες, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, αυτοί που εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο τον ελληνισμό, θα πρέπει να καταλάβουν ότι στο τέλος αυτοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά το αντίτιμο της προδοσίας και του ευρωγερμανικού ξεπουλήματος του ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου