Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πανηγυρικός εορτασμός στην Ι.Μονή Αγίων Πατέρων των Α΄ & Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων στο Σχιστό Περάματος. (Φωτογραφικό υλικό Αναβάσεων)


Σήμερα, 16 Ιουνίου 2013, Κυριακή προ της Πεντηκοστής, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων των Α΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων στο Σχιστό του Περάματος.
Χωροστατούντων, του τοπικού Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου, του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκοπίου, κλήρος και λαός εόρτασε την Α΄ Οικ. Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Βιθυνίας και κατεδίκασε τον πρώτο αιρεσιάρχη Άρειο.
Χαρακτηριστική ήταν, για ακόμη μια χρονιά, η πολυπληθής παρουσία νέων ανθρώπων, γεγονός που αποτελεί καρπό των πολυετών προσπαθειών που καταβάλει η Μητρόπολη Νικαίας στον τομέα της νεότητος, των κατηχητικών και των κατασκηνώσεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, όπως και οι συνεργάτες του κληρικοί, ουδέποτε έκαναν εκπτώσεις στα δόγματα και τις παραδόσεις της Αγίας μας Εκκλησίας. Πατώντας πάντα στην ασφαλή γραμμή των Αγίων Πατέρων, μεταδίδουν στους νέους την αυθεντική χριστιανική διδασκαλία, απαλλαγμένη από τις μεταπατερικές νοθείες, στις οποίες κάποιοι υποκύπτουν, δήθεν για να «τραβήξουν» κόσμο στην Εκκλησία.
Το καρποφόρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη, στο ότι μόνο η Θεία Χάρη που ενυπάρχει στη δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας μας, μπορεί να έλξει τον σύγχρονο άνθρωπο στο δρόμο του Θεού.

Η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω, στο ύψος του Σχιστού Περάματος. Ενεκαινιάσθη από τον Μητροπολίτη Νικαίας το έτος 2009 και ἐκτοτε αποτελεί μια πνευματική όαση στα Δυτικά Προάστια των Αθηνών, στην οποία καταφεύγει πλήθος κόσμου για να προσευχηθεί, να εξομολογηθεί, να λειτουργηθεί, να συζητήσει με τους πατέρες τα καθημερινά του προβλήματα.

Η πύλη της Μονής ανοίγει κάθε μέρα στις 7.00 π.μ.-1.30 μ.μ. και 4.30-8.00



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου