Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Μητρόπολη Αιτωλίας φιλοξενεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών του Νεανικού έργου των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στις κατασκηνώσεις της οποίας στην Ρίζα Αντιρίου, ξεκίνησε χθές τις εργασίες του το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών του Νεανικού έργου των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων». Το συνέδριο ξεκίνησε με την ακολουθία του αγιασμού που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος φιλοξενεί τις εργασίες του Συνεδρίου.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στη προσφώνησή του προς τους συνέδρους μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια κατέθεσε σκέψεις για την ανάγκη αναζωογονήσεως της κατηχητικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας.
Συνεχάρη όλους τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων για το έργο που επιτελούν και τους προέτρεψε να δώσουν ότι καλύτερο διαθέτουν στο κατηχητικό έργο.
Μετά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο έλαβαν τον λόγο κατά σειράν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σισανίου και  Σιατίστης κ. Παύλος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς οι οποίοι ευχήθηκαν επιτυχία εις το Συνέδριο.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Θεολόγο-Χημικό με θέμα: «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων. Νέες παιδαγωγικοί μέθοδοι».
Σήμερα δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα εργασθούν σε ομάδες εργασίας ενώ θα παρουσιασθούν τα πορίσματα των ομάδων αυτών στην ολομέλεια του Συνεδρίου την τελευταία ημέρα των εργασιών του.
Οι εργασίες του Β’ Πανελληνίου Συνεδρίου των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισαν με ευοίωνες προοπτικές και με την συμμετοχή 120 συνέδρων, περισσοτέρων από κάθε άλλη φορά από 50 Ιερές Μητροπόλεις, πράγμα που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για την τόνωση τους έργου της κατηχήσεως.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου