Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Με 5 δολάρια τα προσωπικά μας δεδομένα στη “μαύρη αγορά”


Γνωρίζατε ότι οι hackers έχουν πλέον πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα που βρίσκονται στο διαδίκτυο και τα πωλούν προς μόλις 5 δολάρια;

Καθημερινά εισάγουμε ένα μεγάλο αριθμό προσωπικών πληροφοριών σε online υπηρεσίες. Είτε εισάγοντας τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας σε μια ιστοσελίδα, όπως το Amazon, είτε τον αριθμό κοινωνικής μας ασφάλισης, εκθέτουμε τους εαυτούς μας στους hackers. Όλες οι online πληροφορίες μπορoύν να συνδυαστούν και να πωληθούν στη μαύρη αγορά.
Νομίζετε ότι ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας, ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης ή το πατρικό όνομα της μητέρας σας αξίζει πολλά χρήματα για κάποιον που προσπαθεί να κλέψει την ταυτότητά σας; Σκεφτείτε ξανά. Το σύνολο αυτών των στοιχείων πωλείται προς μόνο 4-5 δολάρια.
Όμως, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ασφάλειας κυβερνοχώρου στην RSA — το τμήμα ασφάλειας της εταιρίας EMC — οι χρηματοοικονομικές πληροφορίες δεν είναι το μόνο πράγμα που οι hackers κλέβουν από τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Η κλοπή λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται όλο και πιο κερδοφόρα. 10.000 χρήστες του Twitter πωλούνται προς 15 δολάρια και 100.000 «likes» πωλούνται για περίπου 115 δολάρια. Τα 1.000 «likes» στο Facebook πιάνουν 15 δολάρια, ενώ 1.000 αριθμοί πιστωτικών καρτών κοστίζουν μόλις 6 δολάρια!

«Με βάση ό,τι έχουμε δε τον τελευταίο καιρό, ενώ η οικονομική απάτη εξακολουθεί να είναι ο κύριος στόχος πολλών hackers, υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει ο Idan Aharoni, επικεφαλής της RSA Cyber Intelligence. «Είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εγκληματίες του διαδικτύου πηγαίνουν όπου υπάρχουν χρήματα και αν μπορούν να βγάλουν χρήματα από την πώληση στοιχείων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα κινηθούν σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση».

http://rizopoulospost.com/me-5-dolaria-ta-proswpika-mas-dedomena-sth-mayrh-agora/#axzz2dM4UKgNW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου