Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

"AVATAR" -Αλλη μια κινηματογραφικού τύπου «Παιδαγωγική εφαρμογή» της Νέας Εποχής.

Το αναμεταδίδουμε από το orthodox-watch.blogspot.com




Πριν μιλήσουμε για την ταινία με τις δαιμονοειδείς φάτσες ας δούμε απο που προέρχεται αυτή η λέξη την οποία την συναντούμε φυσικά και στο διαδίκτυο.

Η ινδική θρησκεία και φιλοσοφία όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν ήταν το βασικό πνευματικό υπόβαθρο του "θρησκευτικού" μέρους της καταστροφικής ιδεολογίας της "Νέας Εποχής"
Avatar (Αβατάρ, अवतार) κατά την ινδουϊστική θρησκεία, είναι οι γήινες (όχι απαραίτητα ανθρώπινες) "ενσαρκώσεις" του "ανώτερου όντος" ή και άλλων υποδεέστερων αλλά πάντως "ανωτέρων οντοτήτων".Για τον ινδουϊσμό , ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και ο Μωάμεθ ήταν απλώς ενσαρκώσεις "ανώτερων όντων" (Avatar).
'Ενας απο τους "θεούς" στην ινδική θρησκεία είναι και ο Βισνού ό οποίος όταν σουλατσάριζε στη γή είχε πάρει τη μορφή κυρίως 10 (!) Avatar (ενσαρκώσεων).Για να δούμε μερικές απο αυτές:
* Matsya, το ψάρι, αντιπροσωπεύει τη ζωή στους αρχέγονους ωκεανούς.
* Kurma, η χελώνα, αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα, τα αμφίβια.
* Varaha, ο αγριόχοιρος, συμβολίζει τη ζωή στη στεριά.
* Narasimbha, ο άνθρωπος-λιοντάρι, συμβολίζει την αρχή της εξελίξεως του ανθρώπου.
* Vamana, ο νάνος, συμβολίζει αντίθετα την ατελή εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
* Parashurama, ο κάτοικος του δάσους, υποβάλλει την έννοια της πλήρους φυσικής αναπτύξεως,της ανθρωπότητας
* Rama, ο βασιλιάς,ο Rama ο κύριος, αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ικανότητα να κυβερνά έθνη.
* Krishna, εξειδικευμένος σε 64 τομείς της επιστήμης, σύμφωνα με την Ινδουιστική θρησκεία, αντιπροσωπεύει την πολιτιστική εξέλιξη του ανθρώπου.
* Buddha (Βουδας), ο Πεφωτισμένος, συμβολίζει την πνευματική εξέλιξη και φώτιση του ανθρώπου.
* Kalki,το αβαταρ του λευκού αλόγου, αντιπροσωπεύει την τελική απελευθέρωση του ανθρώπου και την ανακάλυψη της θείας φύσης του.


Τη λέξη Avatar τη συναντούμε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια την δεκαετία του ΄80 και σήμερα παντού στο διαδίκτυο .Έτσι λοιπόν ονομάζονται στην "ιντερνετική διάλεκτο" οι μικρές φωτογραφίες που βάζουν οι χρήστες ως συνοδευτικές του προφίλ τους σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες (forums,blogs,facebook κλπ).Υπάρχει και η δωρεάν υπηρεσία του Gravatar (globally recognized avatar), μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να συνδέσει μια εικόνα Avatar με το λογαριασμό e-mail που θα δηλώσει.
Αυτά όσον αφορά την προέλευση της λέξης Avatar που χρησιμοποιήθηκε όχι βεβαίως τυχαία ως τίτλος στην πολυδιαφημισμένη ταινία του κυρίου Κάμερον .Η ταινία σύμφωνα με το περιοδικό "Time" είναι η ακριβότερη μέχρι σήμερα παραγωγή αφού είναι και η πρώτη ταινία με ηθοποιούς που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D ( ο θεατής έχει την ψευδαίσθηση μιας τρισδιάστατης εικόνας)που μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκε μόνο σε ακριβές ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε συνοπτικά το σενάριο μόνο και μόνο για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται (το σενάριο το πήραμε απο σχετικό άρθρο του ιστολογίου "Κόκκινος ουρανός"):
Ο Jake (Sam Worthington), ανάπηρος και ύστερα από 5 χρόνια στο ψυγείο, θα κληθεί να αντικαταστήσει τον νεκρό δίδυμο αδερφό του, σε μια επιστημονική αποστολή στον πλανήτη Pandora. Οι άνθρωποι έχουν βάλει στο μάτι τον φυσικό πλούτο του πλανήτη και πρώτα προσπάθησαν να 'εξευγενίσουν' τους ιθαγενείς, μαθαίνοντας τους τη γλώσσα και άλλα 'βάρβαρα' έθιμα. Όταν αποτυγχάνουν στρέφονται στην γνωστή συνταγή του βίαιου πολέμου. Τα ανθρωποειδή του πλανήτη είναι πολύ μεγαλύτερα από τους ανθρώπους, έχουν μπλε δέρμα και είναι εξαιρετικά ευκίνητα. Οι άνθρωποι παίρνουν DNA και μπλέκοντάς το με το δικό τους, δημιουργούν γενετικά υβρίδια που μοιάζουν με τους ιθαγενείς, τα Avatar. Μέσω ενός προγράμματος, η συνειδητή σκέψη τους μεταφέρεται μέσα στο υβρίδιο, που αποκτά ζωή, και έτσι μπορούν να κυκλοφορούν εύκολα στην εχθρική γι' αυτούς ατμόσφαιρα της Pandora. Ο Jake είναι ο πρώτος στρατιώτης που θα μπει σ' αυτό το πρόγραμμα, και οι καλοθελητές θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν, στέλνοντας τον κρυφά ως κατάσκοπο του τρόπου ζωής των Omaticaya. Θα καταφέρει να γίνει μέλος της κοινότητάς τους, μιας κοινότητας που θα τον μαγέψει και θα τον γεμίσει διλήμματα...

Αυτά όλα δεν πρέπει να τα θεωρείτε φυσικά ή μόνο κόλπα των εταιρειών για να βγάλουν απλώς λεφτά.Αναρωτηθείτε πως και γιατί τόσα χρόνια μας έχουν κυριολεκτικά κάνει πλύση εγκεφάλου με κάθε είδους αποκρυφιστικές σούπες, οι οποίες σχεδόν πάντα περιέχουν έστω και ως γαρνίρισμα στοιχεία απο τον ινδουϊσμό.Παντού και με κάθε τρόπο διαφημίζονται κάθε είδους αποκρυφιστικές τεχνικές και θεωρίες όπως αστρολογία , ταρώ, μετεμψυχώσεις,πνευματισμοί,θετικές και αρνητικές ενέργειες ,ολιστικές θεραπείες που ξεκινούν απο την ομοιοπαθητική και φτάνουν σε ρεφλεξιολογίες, αρωματοθεραπείες, κρυσταλοθεραπείες ακόμα και ουροθεραπείες.Θεωρίες και τεχνικές για κάθε επίπεδο μόρφωσης και κάθε βαλάντιο που αν τις παρατηρήσεις προσεκτικά θα δείς ότι έχουν έχουν το ίδιο σημείο αναφοράς.Αυτός ο νεο-εποχίτικος προπαγανδιστικός αχταρμάς, ο οποίος δυστυχώς περιλαμβάνει και την πανθεϊστική ρητορική ακόμα και μερικών "Ορθοδόξων" θεολόγων,επισκόπων και ιερέων,έχει καταφέρει να οδηγήσει σε απόλυτη σύγχυση τον κόσμο, ειδικά εκείνους που έχουν χαλαρή σχέση με την βιωματική εμπειρία της παρουσίας του Χριστού στα μυστήρια της Εκκλησίας.

Αν ο Χάρυ Πότερ ήταν η "κατήχηση" στον αποκρυφισμό ,η ταινία "Avatar" αποτελεί το "βάπτισμα" στην αντίχριστη και απάνθρωπη ιδεολογία-θρησκεία της "Νέας Εποχής".

Ας γίνει πράξη αντίστασης η δυσφήμηση αυτής της "λατρευτικής πράξης" που κατ΄ευφημισμό ονομάζεται κινηματογραφική παραγωγή και ας αρνηθούμε επιτέλους την κατήχηση και το βάπτισμα στις θεωρίες της "Νέας Εποχής" που θέλει να μας οδηγήσει στην στέρηση της ελευθερίας και του αυτεξούσιου .
Ας πούμε όχι σε όσους θέλουν μέσω της παραπλάνησης και της σύγχυσης να μας κάνουν πιόνια των αντίχριστων δυνάμεων της pax Americana και κάθε άλλης δύναμης της νέας τάξης πραγμάτων.
Να διαλέξουμε τον φωτισμό απο το αστέρι της Βηθλεέμ που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην ανάσταση και όχι τις μπλέ δαιμονοειδείς φάτσες που θα μας προσφέρουν απλώς την πρόγευση της κόλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου